5 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een personal trainer

5 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een personal trainer

Het kiezen van een personal trainer kan een lastig karwei zijn. De opties zijn vaak eindeloos en het is moeilijk om in te schatten wie jou écht verder helpt. Personal trainer Chris Hettinga heeft met zijn jarenlange ervaring al honderden mensen geholpen bij het behalen van hun doelen. Hij geeft je vijf tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een personal trainer.

Doelen

Het allerbelangrijkst is om jezelf eerst af te vragen wat je doelen nou eigenlijk zijn. Wil je spiermassa opbouwen met krachttraining? Dan is een fitnesscoach misschien iets voor jou! Als je een gezondere en ontspannen levensstijl wilt aannemen, heb je misschien meer aan een coach. Deze kan je helpen op het gebied van ontspanning, voeding én beweging. Vóór je op zoek gaat naar een personal trainer, moet je je eerst afvragen wat je wilt bereiken.

Chris Hettinga kan je op verschillende manieren helpen op het gebied van beweging, voeding en sport. Of je nou af wilt vallen of in spieren aan wilt komen, last hebt van blessures of minder stress wilt ervaren: Chris is door zijn jarenlange ervaring breed inzetbaar en hielp al honderden tevreden klanten!

Yogainstructeur

Kwaliteit van een personal trainer

Personal trainer is in tegenstelling tot fysiotherapeut of diëtist een onbeschermd beroep. Dit betekent dat je geen certificaat hoeft te halen om je voor te doen als personal trainer. Hierdoor is het kwaliteitsverschil tussen personal trainers enorm. Let er dus goed op dat je iemand kiest die verstand heeft van de doelen die jij wilt behalen. Bekijk reviews, of informeer bij mensen die eerder met deze trainer te maken hebben gehad!

Lees ook: 5 mindfulness- en meditatieoefeningen voor een ontspannen begin van je dag

Persoonlijke klik

Los van de inhoudelijke kennis van de personal trainer, moet het ook op persoonlijk vlak klikken. Je gaat namelijk voor een langere periode met iemand samenwerken. Het is belangrijk dat iemand jou kan motiveren en inspireren, maar je tegelijkertijd niet teveel druk op legt. Hier dien je een goede balans in te vinden, want of je nou met sport, voeding of yoga bezig bent: het moet wel leuk blijven!

Kosten van een personal trainer

Door het grote kwaliteitsverschil tussen personal trainers is het verschil in prijs ook groot. Een personal trainer kost gemiddeld zo’n €40 tot €120 per uur. Dit lijkt misschien duur, maar bedenk dat een fit, gezond gevoel en lekker in je vel zitten onbetaalbaar is. Je gezondheid is je grootste goed, en een personal trainer kan je daarbij helpen. Let wel op: zolang je geen duidelijke doelen stelt, is elke euro die je aan een personal trainer uitgeeft er één teveel!

Chris Hettinga heeft ontzettend veel workshops en trainingen gevolgd op het gebied van yoga, mobiliteit en bewegen. Hij is dus een absolute vakman en heeft al acht jaar ervaring. Chris hielp in die tijd honderden mensen bij het aannemen van een gezondere leefstijl en het voorkomen én genezen van blessures. Hij heeft dus ontzettend veel kennis en kwaliteiten op het gebied van sport en bewegen. 

Lees ook: veelvoorkomende klachten en oefeningen om deze te voorkomen 

Fitness coach

Kosteloze training of intakegesprek

Als je deze vier tips hebt gebruikt, maar er nog steeds niet uitkomt: geen paniek. Veel trainers bieden de mogelijkheid voor een gratis intakegesprek of een gratis training. Zo kan je er alsnog achter komen of je een persoonlijke klik hebt en of de trainer past bij de doelen die jij geformuleerd hebt. Maak hier dan ook gebruik van!

Ook Chris Hettinga biedt de mogelijkheid voor een gratis kennismakingsgesprek. Zo kun je vrijblijvend kijken of Chris dé trainer voor jou is. 

Chris Hettinga is al jarenlang personal trainer, yogaleraar en expert op het gebied van beweging. Hij helpt mensen bij het implementeren van een gezondere en ontspannen levensstijl op het gebied van meditatie, sport, yoga en voeding. Wil jij weten wat Chris voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een gratis intakegesprek!

Geen reactie's

Geef een reactie